AMC webmail

Niet enkel internetproviders bieden een persoonlijke webmail aan, ook bedrijven kunnen dit doen. Op die manier geven ze de werknemer de kans om ook van thuis uit hun werkmail te checken. Werk je bijvoorbeeld bij het Academisch Medisch Centrum? Dan heb je als werknemer recht op een amc webmail. Hierop kun je inloggen om je eigen e-mails te lezen en te versturen. Alle e-mails behoren tot het Academisch Medisch Centrum. Dit houdt in dat je deze online webmail dus niet kunt gebruiken voor private berichten. Ook kun je geen andere e-mailadressen linken aan dit adres. Je AMCmail is je persoonlijke inbox van het werk. Je hebt ook toegang tot Mijn AMC, jouw persoonlijke pagina van het AMC. Hieronder lees je meer over deze webmail en het inloggen.

Wat is mijn AMC wachtwoord?

Als je gaat werken bij het Academisch Medisch Centrum krijg je de inloggegevens voor jouw persoonlijke webmail. Dit geldt voor alle artsen, chirurgen, assistenten, managers, verplegers en meer. Met de webmail kun je je aanmelden mits je in een veilige omgeving bent. Het is ten sterkste afgeraden om je webmail van het werk te controleren op een openbaar wifi netwerk. Zo maak je het hackers namelijk heel gemakkelijk om gevoelige informatie te achterhalen. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je een nieuwe laten aanmaken. Je kunt dit vanwege veiligheidsredenen niet gewoon zelf doen. Probeer daarom je wachtwoord zo goed mogelijk te onthouden zonder het ergens op te schrijven.

Extra beveiliging

Laten we nog even verder inhaken op het probleem met hackers. Als je je aanmeldt op je amc webmail, krijg je namelijk twee opties. Hierbij moet je aanvinken of je vanop een particuliere of een openbare, gedeelde computer wilt aanmelden. Afhankelijk van je keuze zal de beveiliging groter zijn en wordt het minder makkelijk om toegang te krijgen. Indien je dus last hebt van storingen, is het mogelijk dat dit aan de oorzaak ligt. Is dit niet het geval? Controleer dan of je geen hoofdletters hebt gebruikt in je wachtwoord waar dat niet nodig is. Check ook altijd nog even je gebruikersnaam, want ook hier kun je makkelijk een foutje maken. Als dit allemaal niet werkt, dien je contact op te nemen met de IT-dienst van je werkgever.

Wat is het AMC?

Het Academisch Medisch Centrum is het grootste ziekenhuis in Amsterdam en behoort tot de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Dit is omdat het AMC nauw verbonden is aan de Universiteit van Amsterdam. Het is een van de weinige ziekenhuizen dat patiƫntenzorg, onderwijs en onderzoek huisvest. Dat maakt het meteen ook een uniek ziekenhuis. Daarnaast is het AMC een van de elf traumacentra dat ons land telt. Ook beschikt het over een Mobiel Medisch Team en een Tropencentrum. Hier kun je je dus laten inenten tegen tropische ziekten als je bijvoorbeeld op reis gaat naar een land in Afrika, Aziƫ of Latijns-Amerika.