AOL mail

AOL mail inloggen

Inloggen bij AOL is helemaal niet moeilijk en heel simpel te bewerkstelligen. Het enige wat je moet doen is naar de website van deze aanbieder te gaan, op de login button klikken welke je vindt aan de linkerkant en dat brengt je naar het scherm waar je kunt inloggen. Je vindt ook een login button aan de boven rechterkant van de home pagina. Heb je het login gedeelte gevonden dan moet je je AOL gebruikersnaam en wachtwoord invullen. De gebruikersnaam is het begin van je e-mail adres zonder @aol.com, je e-mail adres of je mobiele telefoonnummer. Klik na het invullen van je gebruikersnaam op volgende en je moet je wachtwoord invullen. En that’s it.

Bij AOL webmail inloggen

Als je de webmail dienst van AOL mail wil gebruiken moet je de onderstaande stappen volgen.

  1. Ga naar AOL webmail of klik op deze directe link;
  2. Vul op het inlogformulier jouw e-mailadres en wachtwoord in;
  3. Klik vervolgens op de knop ‘inloggen’.
  4. je komt nu in je AOL mail inbox.

Na het inloggen kom je in het postvak van jouw e-mailadres terecht. Vanuit het postvak kun je e-mails bekijken en beantwoorden.

Wist je dat je met mail AOL je ook kunt aanmelden bij Google, Hotmail of Yahoo? Er zijn wat dat betreft genoeg opties bij deze aanbieder.

Hoe kun je je wachtwoord herstellen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je je wachtwoord bent vergeten. Bij AOL doen ze daar helemaal niet moeilijk over en het is heel makkelijk je wachtwoord opnieuw aan te vragen. Klik simpel op de button “forgot password” bij het wachtwoord venster tijdens het inloggen en kies een optie om je wachtwoord te herstellen. Je hebt je mobiele telefoonnummer of alternatieve e-mail adres nodig om je wachtwoord bij AOL te kunnen herstellen.

De pop3, imap4, en smtp instellingen bij AOL

AOL mail gebruikt imap4 als protocol voor e-mails versturen. Met de volgende instellingen kun je je AOL e-mails heel makkelijk synchroniseren tussen je smartphone, computer, laptop en tablet.

De inkomende server is imap.aol.com met poortnummer 993. Er is een TLS of SSL beveiligingstype.

De uitgaande server van AOL is smtp.aol.com met poortnummer 465. Voor de uitgaande e-mails is er een verificatie nodig.

Speciale tips en trucs van AOL

Het is bij deze webmail aanbieder mogelijk om een spam filter in te stellen. Dit wil je doen, omdat je altijd te maken krijgt met spam berichten. Dat is vooral het geval als je veel e-mails verstuurt. De spamfilter van AOL stuurt de spamberichten direct naar de juiste folder zonder dat de berichten worden getoond in je mailbox. Ben je niet zo van de muis of touch screen dan heeft AOL de mogelijkheid om gebruik te maken van keyboard shortcuts. AOL heeft veel handige keyboard shortcuts om het navigeren nog makkelijker te maken.

Mijn AOL webmail

Wil je een nieuw account aanmaken bij de mail AOL dan is dit niet heel moeilijk. Surf naar www.aol.com en klik op de login / join button aan de linkerkant van het scherm. Nu kom je bij een venster terecht waar je je gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Je komt natuurlijk niet ver als je dit nog niet hebt. Je ziet daarom een button met “create an account”. Hier moet je op klikken om een account aan te maken. De aanmeldpagina is heel eenvoudig in te vullen en vraagt je naar de basis dingen zoals het e-mail adres wat je wilt hebben en het wachtwoord. Overigens moet je ook een legitieme telefoonnummer invullen. Eenmaal de gegevens ingevuld en je hebt je AOL webmail account gereed.

Het account van AOL verwijderen

Je kunt je account bij deze webmail aanbieder op twee manieren verwijderen. Het makkelijkst is om een e-mail te maken op je geregistreerde e-mail adres en de e-mail naar privacyvragen@aol.com te versturen. Je zet in de onderwerpregel “REQUEST TO DELETE MY ACCOUNT”. Klik vervolgens op verzenden en dit proces kan zo’n 24 uur tot 72 uur duren.

Drie vragen beantwoord over AOL webmail

Kan je fonts customizen?

Deze aanbieder van webmail bied je diverse stijlen aan van fonts. Je kunt het daardoor heel makkelijk aanpassen aan je eigen wensen. Ook kun je kiezen hoe klein of groot de fonts worden. Heel handig als je kleine lettertjes niet kunt lezen op een scherm.

Kun je filter opzetten voor nieuwsbrieven?

Krijg je veel e-mails van één bedrijf dan kun je deze met AOL webmail groeperen. Deze filter zorgt ervoor dat alle e-mails in één mailbox terechtkomen en niet worden gegroepeerd bij andere willekeurige e-mails.

Zijn er verschillende lay-outs bij AOL?

AOL beschikt over een aantal verschillende lay-outs. Eentje heeft grotere teksten en meer ruimte tussen de berichten. Het is ook mogelijk om keyboards shortcuts in te stellen, zodat je heel eenvoudig kunt navigeren door de mailbox.