Hotmail inloggen

Hotmail inlogscherm

Inloggen op Microsoft Hotmail, ook bekend als Windows Live Hotmail aanmelden en MSN Hotmail login, is niet zo moeilijk. Je kunt in bepaalde gevallen bepaalde problemen ondervinden waardoor het slim is om goed op de hoogte te zijn van het inlogproces van deze online webmailaanbieder. Inloggen op live Hotmail kan namelijk bepaalde uitdagingen met zich meebrengen. Hieronder kom je alles te weten over aanmelden op je Outlook.com Hotmail account.

Hoe werkt hotmail inloggen?

Wil je inloggen op je Hotmail account, dan kan je de onderstaande stappen volgen om je aan te melden:

 • Meld jezelf aan op de aanmeldingspagina door je e-mailadres of telefoonnummer in te voeren.
 • Voer je wachtwoord op het aanmeldscherm in en klik vervolgens op ‘inloggen’ om je mailbox binnen te komen.

Haak het vakje ‘Keep me signed in’ af als je niet wilt dat Hotmail je inloggegevens opslaat. Dit geldt ook als je wilt voorkomen dat derden je e-mail ongewenst openen.

Wachtwoord vergeten of kwijt?

Als je je Hotmail wachtwoord kwijt bent of bent vergeten, dan kan je het wachtwoord herstellen of opnieuw aanmaken. Hieronder vind je de belangrijkste stappen om dit te doen:

 1. Herstel je wachtwoord door naar de ‘Recover your account’ url te gaan.
 2. Geef de reden aan waarom je je niet aan kunt melden.
 3. Je moet vervolgens een e-mailadres invoeren samen met de tekens die te zien zijn.
 4. Je kunt nu een nieuw wachtwoord aanmaken.

Gebruikersnaam vergeten?

Mocht je je gebruikersnaam onverhoopt zijn vergeten, navigeer dan naar de ‘Recover your username’ pagina en volg de onderstaande stappen:

 • Ga naar de pagina om je gebruikersnaam te herstellen.
 • Gebruik een alternatief e-mailadres of een telefoonnummer dat gekoppeld is aan je account.
 • Je zult een 4-cijferige beveiligingscode ontvangen die je in moet voeren.

Tips en tricks

Hieronder vind je bepaalde tips en tricks als je gebruik wilt maken van je Hotmail account:

 • Je moet jaarlijks minimaal éénmaal op je Hotmail account inloggen om te voorkomen dat je mailbox verwijderd wordt.
 • Maak voor je eigen veiligheid gebruik van een browser die up-to-date is.
 • Wijzig je Hotmail wachtwoord regelmatig ter veiligheid.

Hotmail instellen

Je Hotmail account wordt automatisch ingesteld op moment dat je een nieuw account gaat aanmaken. Lukt het instellen niet, probeer dan eerst bij webmail Hotmail in te loggen of stel de correcte instellingen op handmatige wijze in. We kunnen de IMAP en de POP3 instellingen onderscheiden:

 • IMAP-serverinstellingen: Er is sprake van een tweewegsynchronisatie waarbij de berichten op de server blijven staan. Dit is ideaal als je verschillende devices gebruikt.
 • POP3-serverinstellingen: De berichten meteen verwijderd van de server. Om je mails te bekijken gebruik je een desktop of mobiele app.

Problemen met aanmelden

Als je problemen ondervindt met het aanmeldproces, dan kan je de tweestapsverificatie gebruiken. Lukt het alsnog niet, dan kan je de onderstaande zaken proberen:

 • Ga na wat de servicestatus is voor Hotmail.
 • Stel het wachtwoord opnieuw in.
 • Zorg ervoor dat je automatisch inloggen uitschakelt.

Wie is Hotmail?

Windows Live Hotmail is een welbekende en gerenommeerde webmailaanbieder die gratis e-maildiensten biedt wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in 1996 en inmiddels gegroeid tot één van de populairste provider van onafhankelijke webdiensten.

Antwoorden op veel gestelde Hotmail vragen

Hieronder vind je de meest relevante veel gestelde vragen over Hotmail. Ook de bijbehorende antwoorden zijn hieronder te zien:

Inloggen op MSN Live Hotmail en Outlook, hoe doe ik dat?

Je hoeft slechts te navigeren naar de sign-in pagina en daar je e-mailadres en wachtwoord invoeren. We leggen hier uit hoe ja dat kunt doen.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Je kunt je wachtwoord gemakkelijk herstellen door naar de ‘Recover your account’ url te gaan. We leggen hier uit hoe ja dat kunt doen.

Hoe verder als ik mijn Windows 10 wil gebruiken voor de installatie?

Je gaat de IMAP, POP3 en SMTP instellingen nodig hebben voor het installeren van Hotmail of Outlook. We leggen hier uit hoe ja dat kunt doen.

De melding ‘Onbekende gebruiker of verkeerd wachtwoord’ komt tevoorschijn. Hoe verder?

Je hebt naar alle waarschijnlijkheid SSL in de browser uitstaan. Controleer dit en log opnieuw in na het aanzetten van SSL. Lost het probleem zich niet op, dan kan je proberen de proxy uit te zetten.

Om een e-mail te verzenden, moet er SSL of TLS aangeklikt worden?

Ja, door SSL of TLS te gebruiken ben je van een veilige verbinding verzekerd.

Wat is de grootte van de Hotmail inbox?

De maximale grootte van een Hotmail account is 15 GB. Loopt je account vol, dan kan je proberen je e-mails te back-uppen, je prullenbak te legen, oude e-mails verwijderen of e-mails die grote bijlagen hebben deleten.

Wordt Live Hotmail door alle browsers ondersteund?

Hotmail wordt ondersteund door Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer en Microsoft Edge.

Ik kan niet inloggen om mijn wachtwoord te wijzigen. Waarom niet?

Ga na of je typefouten gemaakt hebt bij het invoeren van je wachtwoord of gebruikersnaam en check of je correct gebruik maakt van kleine en hoofdletters, tekens, cijfers en spaties. Je dient echter minstens éénmaal per jaar inloggen op je account anders wordt deze verwijderd.

Inloggen op de webmail lukt niet via MacOS en ik krijg een foutmelding. Hoe nu verder?

Als je een oudere versie van MacOS gebruikt om je e-mails te sturen of ontvangen, dan is het noodzakelijk om deze naar minimaal High Sierra of een latere versie up te graden.

Waarom loopt mijn inbox vol met Vista Mail en Max Mail?

Wijzig de instellingen van je e-mail om een kopie van het bericht op de server achter te laten. Deze instelling staan meestal standaard aan, maar je kunt ze binnen een mum van tijd wijzigen.

Wat te doen als je Hotmail account geblokkeerd is?

Is er sprake geweest van ongewone inlogactiviteiten op je Hotmail account, dan wordt je account tijdelijk geblokkeerd en moet je je wachtwoord herstellen om de blokkade op te heffen.

Hoe verder bij de melding ‘You must be logged in to access this page’?

Je moet in de meeste gevallen eerst cookies accepteren door naar de instellingen van je browser te gaan en deze eerst aan te passen. Zorg er dus voor dat je browser cookies ondersteunt voordat je gaat inloggen op je Hotmail account.