Netmail

Surf je naar de website van Netmail dan word je op deze pagina automatisch doorverwezen naar KPNmail. Je hebt voor het inloggen een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Je krijgt de mogelijkheid om een extensie te kiezen en je kiest dan uiteraard Het Net mail. Heb je eenmaal je gegevens ingevuld dan kom je op de pagina met je persoonlijke e-mails. Het is ook mogelijk om e-mails door te sturen naar een ander e-mail adres. Dat is heel makkelijk aan te passen in de instellingen.

Hoe bij Netmail inloggen?

Je komt op de inlogpagina van KPN webmail terecht als je de Netmail website bezoekt. Zoals eerder vermeld heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om te kunnen aanmelden bij de internetprovider. Op de pagina van het inloggen kun je kiezen voor verschillende extensies. Jij moet uiteraard kiezen voor de extensie hetnet mail. Vul de correcte gegevens in en je komt terecht bij je persoonlijke e-mails.

Ben je je wachtwoord vergeten?

Met zoveel wachtwoorden tegenwoordig is het mogelijk dat je je wachtwoord vergeet. Bij deze provider is het mogelijk je wachtwoord te herstellen en opnieuw aan te vragen. Om je wachtwoord te herstellen moet je een aantal persoonlijke vragen beantwoorden. Dit is het geval omdat dan niet iedere persoon je wachtwoord kan aanpassen. Heb je eenmaal de vragen beantwoord en heb je een nieuw wachtwoord dan heb je weer toegang tot de internet provider.

Hoe zit het met de Pop3-, imap4- en smtp instellingen?

Je kunt bij inkomende mail kiezen uit Pop3 en IMAP. IMAP heeft in dit geval de voorkeur. De reden is omdat er dan een kopie van een e-mail achterblijft op de server. Zo kun je altijd met andere apparaten, zoals je smartphone, terecht bij je mail.

De inkomende server van deze internet provider is imap.kpnmail.nl. Je moet daarnaast de SSL aanvinken en poortnummer 993 invullen. Daarnaast is je gebruikersnaam je KPN mail adres en bijbehorend wachtwoord.

Bij SMTP is de uitgaande server smtp.kpnmail.nl en moet je TLS (of SSL) aanvinken met poortnummer 587.

Pop3 als inkomende mailserver gebruiken? Dan zijn de server instellingen pop.kpnmail.nl met SSL aanvinken met poortnummer 995.

Handige tips en trucs

Wil je Netmail optimaal gebruiken dan kun je het beste gebruik maken van de volgende tips en trucs. Pas bijvoorbeeld je wachtwoord regelmatig aan en je doet er verstandig aan om een sterk en uniek wachtwoord steeds aan te maken. Log regelmatig in op je e-mail account zodat je niet gezien wordt als inactieve gebruiker. Houd je wachtwoord voor jezelf zodat andere er geen misbruik van kunnen maken. En log alleen in via up to date browsers.

FAQ’s, de meest gestelde vragen

Nadat ik mijn wachtwoord heb gewijzigd kan ik nog steeds niet inloggen, wat te doen?

Doe allereerst een controle of je geen typefout hebt gemaakt. Let op cijfers, hoofd- en kleine letters en alle andere symbolen. Kopieer en plak je het wachtwoord check dan of het wachtwoord geen extra spatie heeft. Check ook of je e-mail account nog actief is.

Wat voor soort browsers ondersteunen Netmail?

Je kunt webmail van deze internet provider het beste gebruiken met de nieuwste versies van Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge.

Er verschijnen twee popups tijdens het inloggen, waarom is dat?

Als je voor het eerst inlogt bij Netmail verschijnen er altijd twee popups. Bij de eerste popup kun je een afzender naam instellen. De tweede popups is er om je een rondleiding te geven van alle nieuwe functies van de mailbox.