Microsoft beveiligt ‘allen beantwoorden’ in grote e-maildraadjes

Microsoft had in 2019 al aangekondigd te komen met de ‘Reply-All Storm Protection NDR in Exchange Online’. Met deze beveiligingsmaatregel wil Microsoft mee helpen om de gigantische hoeveelheden spam die dagelijks wordt verstuurd te verminderen. Het constant beantwoorden van e-mails aan vele honderden tot duizenden mensen wordt zo geblokkeerd.

Deze blokkerng vindt automatisch plaats wanneer, in eerste instantie, binnen 1 uur tien verschillende mensen e-mails beantwoorden die aan meer dan 5000 ontvangers werd verzonden.

Wel zegt Microsoft aan deze maateregel te blijven werken en dat er naar alle waarschijnlijkheid updates zullen volgen, na feedback van gebruikers.

Voor veel, vooral middel- tot grote bedrijven, kan dit, als de systeembeheerder dit al niet had aangepakt, een uitkomst zijn. Veel werknemers hebben niets met de mailingen te maken, maar blijven wel betrokken in de verschillende e-maildraadjes. Miscrosoft is zelf een bekend voorbeeld van dit probleem, waarbij terug in 1997 ongeveer 25.000 mensen in een e-maildraadje werden betrokken, wat in totaal goed was voor 15 miljoen e-mails (ongeveer 195 GB aan data). Wel vreemd dat het zolang heeft moeten duren voor er een oplossing komt…

Reply-all

Plaats een reactie