Solcon webmail

Om bij Solcon webmail in te loggen heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. De link om in te loggen bij Solcon is https://webmail.solconmail.nl/. Het enige wat je hoeft te doen is gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen en je komt terecht in je e-mail portaal. Je kunt vanuit dit portaal al jouw e-mails versturen en ontvangen. Het e-mail portaal is zo opgezet dat het heel gebruiksvriendelijk is en heel makkelijk is door te navigeren.

Bij Solcon inloggen

De webmail Solcon is al jaren het beste op het gebied van webmail providers. Het is zelfs uitgeroepen tot beste webmail aanbieder door de Consumentenbond. Ook klanten van deze aanbieder delen hoge scores aan Solcon. De nieuwe Solcon login is verbeterd, sneller, veiliger en beter. Je kunt het e-mail portaal zowel via je tablet of mobiel gebruiken. Dit is wel zo gemakkelijk en zorgt voor nog meer gebruiksvriendelijkheid. Persoonlijk aandacht staat centraal bij deze internetprovider, maar zeker ook veiligheid. Niet voor niets heet de webmail dan ook Solcon Secure Webmail.

Hoe kun je je wachtwoord herstellen?

Ben je je gegevens van je inlog vergeten? Dat kan gebeuren. Het enige wat je moet doen om je wachtwoord te herstellen is naar de Serviceweb te gaan. Je kiest je abonnement en vervolgens internetverbinding. Klik op e-mail adressen en achter je e-mail adres klik je op wijzig wachtwoord. Vul twee keer het nieuwe wachtwoord in en klik tot slot op wijzigen.

De pop3, imap4 en smtp instellingen

De volgende e-mail instellingen van Solcon mail gelden voor alle apparaten. Dus je smartphone, tablet en op besturingssystemen zoals iOS, Android en Outlook. Het verschil tussen imap en pop3 is dat bij imap de berichten op de server blijven staan. Bij pop3 download en verwijder je ze van de server en kunt ze niet nog een keer downloaden. Met imap kun je met diverse apparaten terecht bij je e-mails.

IMAP instellingen

De imap instellingen bij Solcon webmail zijn server instellingen imap.solcon.nl met poort 993 en type versleuteling TLS / SSL.

SMTP instellingen

De smtp instellingen zijn serverinstellingen mail.solcon.nl met poort 587 en type versteuteling TLS / SSL of STARTTLS. En je hebt je gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Tips en trucs bij deze webmail aanbieder

Je kunt spam in je mailbox niet voorkomen, maar het is wel mogelijk een aantal maatregelen te nemen. Plaats bijvoorbeeld je e-mail adres niet online, meld je selectief af voor nieuwsbrieven, reageer niet op spam, maak gebruik van een spamfilter en gebruik imap instellingen. Je kunt bij deze aanbieder spam melden door het spambericht te selecteren, klik op doorsturen bijlage en stuur het bericht door met onderwerp “spam melden” naar: spamklacht@solcon.nl.

Mijn Solcon webmail

De Solcon Secure Webmail bied je een compleet pakket aan door diverse diensten te bieden. Naast de webmail Solcon kun je ook notities maken in je agenda, afspraken maken en gedeelde agenda’s inzien. Deze webmail aanbieder bevat geen mogelijkheid voor opslag van bestanden. Het advies luidt dat je hiervoor het beste gebruik kunt maken van Dropbox of Microsoft OneDrive.

Het account verwijderen

De provider vindt het uiteraard jammer als je besluit je webmail account te verwijderen, maar het is simpel en makkelijk gedaan. Wil je je account opzeggen dan kun je het beste naar de klantenservice bellen met nummer 088 – 003 22 22. Zo regel je het direct en snelst. De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 en op zaterdagen van 09.00 tot 17.30.

Is het aan te raden om een beveiligde verbinding, zoals SSL / TLS, aan te klikken om je e-mails te versturen?

Welke internet browser kun je het beste gebruiken?

Nadat ik mijn wachtwoord heb gewijzigd kan ik nog steeds niet inloggen, hoe kan dat?