Strato webmail

Strato webmail loginscherm

In de webmail omgeving van Strato kun je kiezen voor verschillende soorten abonnementen voor e-mail. Die abonnementen verschillen vooral in de ruimte die je hebt voor het opslaan van berichten en in het aantal postvakken dat je ter beschikking hebt. De webmail van Strato is vrij van reclame. Je e-mailadressen zijn te benaderen via webmail en via apps op de tablet, smartphone. Strato webmail werkt ook goed samen met e-mailprogramma’s als Outlook en Thunderbird op een computer. Het beheer van de webmail vindt plaats vanaf een portal, de klantenlogin (Strato Customer login).

Inloggen bij Strato webmail

Het inloggen bij de webmail is eenvoudig. Ga met een webbrowser naar https://webmail.strato.com/appsuite/signin of klik hier!. Er wordt gevraagd om je inloggegevens. Je gebruikersnaam is gelijk aan je e-mailadres en het wachtwoord heb je van Strato toegezonden gekregen.

Als je een computer gebruikt die ook door andere mensen wordt gebruikt moet je opletten dat de inloggegevens niet op de computer worden opgeslagen. Daarmee wordt voorkomen dat anderen onbedoeld bij jouw e-mail kunnen komen. Als alles in ingevoerd klik je op ‘aanmelden’ en dan kun je bij de e-mail.

Als je eenmaal toegang hebt tot de webmail kun je de e-mailberichten van al je e-mailadressen lezen en zelf berichten opstellen en versturen. Daarnaast kun je gebruik maken van de ingebouwde agenda, die de mogelijkheid heeft om herinneringen te versturen. De webmail interface beschikt ook over een adresboek om je contacten in op te slaan en te organiseren. Met widgets en nieuwsfeeds kun je de startpagina helemaal afstemmen op jouw voorkeuren.

Wachtwoord vergeten? Deze herstel je zo

Vervelend uiteraard, maar je wachtwoord vergeten kan iedereen overkomen. Gelukkig is er een simpel herstel methode, doorloop daarvoor onderstaande stappen:

  1. Login op Mijn Strato customer login pagina;
  2. Vul je Gebruikersnaam of klantnummer en wachtwoord in.
  3. Onder E-mailpostvakken configureren kun je je wachtwoord herstellen.

Let op! Vergeet niet om ook het wachtwoord te wijzigen in eventuele e-mailprogramma’s te wijzigen.

Strato e-mail zonder in te loggen

Het gebruik van webmail is meestal heel handig, maar heeft één groot nadeel: je moet telkens inloggen. Om dat te voorkomen kun je je e-mailaccount koppelen aan een app op je smartphone of tablet. Een e-mailprogramma als Outlook of Thunderbird op de computer kan uiteraard ook. De meeste smartphones hebben een eigen app, of wel e-mailclient, om met de e-mail te werken. Met die app kun je, net als via webmail, berichten maken, versturen en ontvangen. Meestal zijn die apps ook voorzien van een Adresboek en een agenda. Het grote voordeel van een app is dat je het meteen kunt zien als er een nieuw bericht binnen komt. Het nadeel is dat anderen die jouw smartphone gebruiken ook je e-mailberichten kunnen zien.

Verschil tussen Strato webmail en klantenlogin

Als je klant bent bij Strato heb je toegang tot het klantenportaal. Dat is een handige omgeving waarin je toegang hebt tot het beheer van de producten die je afneemt. Dat zijn bijvoorbeeld overzichten van de facturen, contracten en de producten. Je kunt in de portal ook de e-mailpostvakken configureren en de domeinnamen beheren. In de portal vind je bovendien elke maand aantrekkelijke aanbiedingen. De inloggegevens bij deze klantenportal zijn niet hetzelfde als die voor de webmail. Haal die twee niet door elkaar. Als je bent ingelogd in de klantenportal kun je geen e-mails lezen of versturen. Je kunt wel vanaf de klantenportal met een button rechtstreeks naar de webmail. Maar daar moet je dan alsnog op inloggen.