Telenet webmail

Wanneer je je aanmeldt bij Telenet dan ontvang je direct een gratis e-mail adres en wachtwoord. Je kunt met deze gegevens van deze telecom provider doorklikken naar het portaal van de webmail login. Vul daar je e-mail adres en wachtwoord in en klik vervolgens op aanmelden. Je komt in de e-mail omgeving terecht en heb je toegang tot je eigen webmail account van Telenet. Je kunt hier gebruik maken van alle mogelijkheden om je e-mail op te stellen en te versturen naar alles en iedereen.

Je aanmelden bij Telenet login

Telenet webmail logo

Het aanmelden bij deze provider doe je met een speciale login en een bijbehorend wachtwoord. Je hebt diverse opties beschikbaar om in te loggen en het is afhankelijk wanneer je precies Telenet klant bent geworden en welk abonnement je toen precies koos. Zo kan een WIGO klant bijvoorbeeld alleen inloggen via een persoonlijke login. Naast de persoonlijke login is het ook mogelijk om je aan te melden via de Telenet login en via de internet login.

Hoe kun je je wachtwoord herstellen?

Omdat je tegenwoordig zoveel wachtwoorden moet gebruiken kan het zijn dat je er weleens één vergeet. Hoe kun je je wachtwoord herstellen bij deze telecom provider? Om je wachtwoord te herstellen dien je een Telenet verbinding te hebben in je woning. Wil je je wachtwoord wijzigen dan doe je dat via de pagina https://www2.telenet.be/nl/profiel/wachtwoord-vergeten. Er wordt op deze pagina gevraagd naar je Telenet login en je e-mail adres.

De pop3, imap4 en smtp instellingen

Voor het verzenden van e-mails kun je gebruik maken van de authenticated smtp server. Voor het ontvangen van e-mails kun je gebruik maken van de imap instellingen. Kan je apparaat geen imap aan dan kun je ook pop3 gebruiken. De Telenet imap servernaam is imap.telenet.be, met poort 993 en beveiligingstype SSL. De pop3 instellingen zijn pop.telenet.be met poort 995 en beveiligingstype SSL / TLS. De smtp instellingen zijn smtp.telenet.be met poort 587 en beveiligingstype TLS. Je hebt je Telenet e-mail adres en wachtwoord nodig.

Tips en trucs bij deze aanbieder

Krijg je steeds vervelende spam berichten in je e-mail box? Met de webmail Telenet kun je regeltjes maken en de spam automatisch verwijderen of plaatsen in de spam folder. Het enige wat je hoeft te doen is op de rechtermuisknop te klikken bij ongewenste mail en je een regeltje aanmaken. Wil je massa’s e-mails ordenen dan kan dat op een eenvoudige manier bij Telenet webmail. Ook hier kun je regeltjes aanmaken en opteren dat e-mails in de juiste maken terechtkomen.

Mijn Telenet

Deze aanbieder is één van de grootste telecom providers van België. Je kunt er terecht voor digitale televisie, internet en vast- en mobiele telefonie. Kies je voor mijn Telenet dan maak je de keuze voor een aanbieder die continu op zoek is naar verbeteringen en innoveert. Ze laten hun klanten meegaan in alle vernieuwingen van het moment. Kies deze telecom provider en je krijgt alle gegevens toegestuurd omtrent je abonnement, wifi etc. Ook krijg je toegang tot de webmail. Deze telecom provider zorgt ervoor dat je op alle vlakken op online gebied goed zit.

Hoe kun je je account verwijderen?

Verwijder je een e-mail account bij deze provider dan verwijder je meteen ook alle e-mails. Je kunt de mailbox van de hoofdgebruiker van Telenet niet verwijderen. Maak je gebruik van een e-mail adres als persoonlijke login? Dan is het ook niet mogelijk om de mailbox te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen om de mailbox te verwijderen is de mailbox selecteren welke je wilt verwijderen, te klikken op verwijder de mailbox en je krijgt een bevestiging te zien.

FAQ: vragen en antwoorden

Is het nodig om een beveiligde verbinding, SSL / TLS, aan te klikken om e-mails te versturen?

E-mails versturen zonder dat je gebruik maakt van SSL of TLS is niet veilig. Daarom wordt het ook afgeraden.

Hoe groot is de mailbox van Telenet?

De Telenetmailbox van deze aanbieder is maximaal 5GB groot. Het verbruik is te zien door je muis te plaatsen boven het voortgangsbalkje. Om je mailbox op te schonen kun je het beste een backup van je e-mails maken, oude e-mails verwijderen, berichten verwijderen met grote bijlage en de prullenbak leeg maken.

Welke internet browsers ondersteunen Telenet?

Je kunt Telenet webmail het beste gebruiken met de nieuwste versies van Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge.