Vodafone webmail

Als je een abonnement afsluit bij provider Vodafone Ziggo krijg je automatisch ook toegang tot Vodafone webmail. Dit is een online webmail, net zoals bijvoorbeeld Gmail of Hotmail, waarmee je jouw e-mailberichten kunt versturen of ontvangen. Omdat het via de browser werkt, kun je vanaf iedere computer ter wereld, met een internetverbinding, inloggen op Vodafone webmail. Op deze manier heb je altijd je mail bij de hand en blijf je altijd op de hoogte, ook op vakantie.

Inloggen op Vodafone

Net zoals bij de meeste andere diensten via internet, is het noodzakelijk om een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken om in te kunnen loggen. Anders kan natuurlijk iedereen jouw e-mails bekijken. De gebruikersnaam is vaak hetzelfde als jouw nieuwe Vodafone e-mailadres. Het wachtwoord kun je eventueel ook automatisch opslaan, zodat de mail automatisch opent als je naar de website gaat van Vodafone mail. Dit is vooral handig als je vaak dezelfde computer gebruikt. Op deze manier bespaar je tijd omdat je het wachtwoord niet continue hoeft in te typen en die natuurlijk ook niet hoeft te onthouden. Deel je de computer met anderen, dan is het natuurlijk handiger om dit niet te doen.

In- en uitgaande e-mail instellingen

Inkomende IMAP e-mailserver: mail.vodafonethuis.nl
Poort 143 – zonder beveiligde verbinding (SSL)
Poort 993 – met beveiligde verbinding (SSL)

Inkomende POP3 e-mailserver: mail.vodafonethuis.nl
Poort 110 – zonder beveiligde verbinding (SSL)
Poort 995 – met beveiligde verbinding (SSL)

Uitgaande server:
Uitgaande e-mailserver: smtp.vodafonethuis.nl

Vodafone webmail via andere apparaten

Behalve via de computer is het ook mogelijk om een app te downloaden waarmee je Vodafone mail ook via bijvoorbeeld je smartphone of tablet kun openen. Omdat de mail via een internetserver gaat, is het zelfs mogelijk om je e-mail simultaan vanaf diverse apparaten te bedienen. Het wordt, met een kleine vertraging, automatisch gecorrigeerd. Verstuur je dus met apparaat één een email, dan wordt dit op apparaat twee vrijwel direct bijgewerkt, zodat je het daar ook ziet. Op deze manier is e-mail dus niet langer meer gebonden aan een enkel apparaat en kun je het overal ter wereld gebruiken, met vrijwel ieder mobiel apparaat.

Outlook

Vodafone webmail is in wezen hetzelfde als Outlook van Windows. Aangezien Hotmail ook van Microsoft (Windows) is, komt het wat gebruik betreft daar het beste meer overeen. Outlook is bovendien het standaard mailprogramma dat bij alle Windows versies is meegeleverd. Heb je al een versie van Outlook die je gebruikt, dan heeft het weinig zin om die te vervangen door Vodafone webmail, aangezien het dus vrijwel hetzelfde is. De voordelen van Outlook zijn vooral dat het programma is verbonden met veel andere diensten van Microsoft, zoals bijvoorbeeld Skype en OneDrive.